Share
Volkswagen pleacă din motorsport, imitând pasul făcut de Audi

Volkswagen pleacă din motorsport, imitând pasul făcut de Audi

Oficialii Volkswagen au anunțat că marca se va retrage din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) la finalul anului 2017 ca urmare a dificultăților generate de scandalul Dieselgate. Cu doar câteva zile în urmă și marca-soră, Audi, anunțase retragerea din World Endurance Championship și cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Volkswagen are o situație financiară tot mai complicată și e obligată să facă economii serioase pentru a plăti daunele generate de scandalul Dieselgate și a susține proiectele de viitor. VW se vede astfel nevoit să renunțe la implicarea în sporturile cu motor, mai exact în WRC (World Rally Championship), competiție pe care a dominat-o din 2013, anul în care a reintrat în Campionatul Mondial de Raliuri.

„Marca se confruntă cu provocări enorme”, a menționat Frank Welsch, directorul diviziei de cercetare – dezvoltare a brandului german cu referire la asaltul companiei în zona mașinilor electrice.

Această declarație, alături de încercările vizibile ale întregului grup de a ține pasul cu concurența în direcția electrificării vehiculelor arată destul de clar motivele pentru care Volkswagen trebuie să renunțe la „extravaganțe”.

Ca și marca Volkswagen, brandul premium Audi are nevoie de o reducere a cheltuielilor care nu sunt neapărat necesare, iar decizia de a ieși din  World Endurance Championship (Campionatul Mondial de Anduranță) și cursa de 24 de ore de la Le Mans este încă o dovadă în acest sens.

Conform britanicilor de la Autocar, Volkswagen va menține cei 200 de salariați ai diviziei Volkswagen Motorsport însă îi va redistribui către alte activități ale grupului, posibil chiar către echipa de raliuri Skoda. Volkswagen se retrage în glorie, cu patru titluri la constructori și cu Sebastien Ogier tocmai ce a ieșit încă o dată campion mondial. Raliul Australiei de la sfârșitul lunii (17-20 noiembrie) va fi ultima oară când va concura modelul Polo WRC. Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen și Sebastien Ogier așteaptă acum oferte pe piața transferurilor.

 

audi-sport

Leave a Comment