Share

VIDEO Ai avea curaj? Pulsar – picaj cu 100 km/h către apă

Parcul de distracţii Walibi din Wavre a inaugurat în prezenţa a 600 de invitaţi noua sa atracţie numită Pulsar. Unică în lume, ea permite propulsarea unui vehciul cu 20 de participanţi la bord la 45 de metri înălţime, şi apoi coborârea cu 100 de kilometri pe oră în apă, cu un impresionant „splash”.

Concepută de o firmă germană şi fabricată în Belgia, atracţia pe nume Pulsar a obţinut premiul pentru cel mai bun concept pentru o instalație de divertisment la Orlando, în Statele Unite. Instalaţia înseamnă o investiţie de 8,5 milioane de euro.

Un tur cu Pulsar cuprinde trei coborâri, vehiculul având progresiv viteze de 25, 35 şi, în final, 100 de kilometri pe oră. Totul durează 70 de secunde, iar la ultima coborâre nivelul apei creşte cu 30 de centimetri – în doar cinci secunde – în bazinul de frânare pentru a produce o aterizare cât mai spectaculoasă, dar și oprirea.

„În ultimii ani am revăzut fundamental parcul şi, într-un sector extrem de concurenţial, această atracţie sporeşte oferta parcului Walibi, care deţine cel mai important portofoliu de atracţii din Belgia.

În 2015, am avut 1,35 de milioane de vizitatori”, a declarat Jean-Christophe Parent, directorul general al parcului de distracţii.

 

Walibi este concept unic pentru un parc de distracții și pe care-l regăsim în Belgia (Wavre, lângă Bruxelles), Olanda (Biddinghuizen și în Franța, în zouă regiuni. Walibi în varianta belgiană oferă peste 40 de atracții pentru toate vârstele. Un bilet pentru un adult costă 36 de euro, iar pentru un copil, cu 5 euro mai puțin. Există însă posibilitatea ca tichetele de intrare să fie cumpărate online, cu un preț mai mic cu 5 euro.

Leave a Comment