Share
Telekom TV, nesimțire, minciună și ignoranță

Telekom TV, nesimțire, minciună și ignoranță

Telekom și-a făcut de curând un update la platforma online Telekom TV Web & Mobile. Este obligatoriu să-ți instalezi un plugin care nu este compatibil cu cei care care folosesc sistemul de operare Mac. Dincolo de faptul că nu au anunțat această schimbare pe site-ul lor, îți poți lua adio de la EURO 2016, dacă nu ții cont de sfatul celor de acolo care-ți recomandă cu încredere sistemul Windows. Dar banii, livrați tot cu Mac-ul, au fost compatibili!

Bine ai venit la Telekom, unde doar la Dolce Sport vezi toate cele 51 de meciuri de la EURO 2016! Așa sună mesajul de întâmpinare, cuvânt cu cuvânt, atunci când încerci să iei legătura cu Serviciul de Relații cu Clienții Telekom România.

“E ușor să intri în contact cu noi”, spun cei de la Telekom. Nu știam cât de “ușor” pentru că n-a fost nevoie să-i sun până acum, deși sunt clientul lor din 2015, an în care când am devenit utilizator al serviciului online Telekom TV Web & Mobile! În fiecare lună, mi-am alimentat portofelul electronic cu câte 3,19 euro pentru a beneficia de pachetul Dolce Sport.

Până să înceapă EURO 2016, n-am avut nici o problemă, indiferent dacă foloseam aplicația de mobile sau îmi activam contul de pe laptop, ambele device-uri cu sistem de operare iOS (Apple). A început Campionatul European și nu-mi făceam probleme, știam că voi vedea toate cele 51 de partide din Franța, având trei variante de vizionare: laptop, tabletă și telefon.

Duminică, 12 iunie, în timpul meciului Turcia – Croația, am constatat că nu pot deschide canalul Dolce Sport dintr-un motiv simplu: trebuie să-mi instalez plugin-ul VeriMatrix ViewRight. Am descărcat fișierul pe laptop, constatând însă, cu mare “bucurie”, că nu este compatibil cu sistemul de operare iOS.

N-am disperat, deși meciul pe care doream să-l văd părea interesant din descrierile live text ale site-urilor de sport. Am luat de pe net un număr de contact, disponibil din orice rețea. Am fost anunțat din start că toate liniile sunt ocupate, dar nu mi-am pierdut nici de această dată răbdarea. Am pus telefonul pe speaker, cârcotaș fiind, gândindu-mă că nu poate fi cu mult diferit serviciul de relații cu clienții al celor de la Telekom în comparație cu un alt operator important din România, RCS-RDS, care, grijuliu, se gândește la stomacul clientului și-i acordă răgaz să mănânce în tihnă o pâine până să intre în legătură cu el.

Eram la o terasă, pentru că așa era planul, să văd meciul acolo, să mă bucur de el și să mănânc și ceva. Am comandat o pizza, ba chiar m-am grăbit s-o termin cât mai repede de teamă ca operatorul să nu intre în legătură cu mine, iar eu să mă prezint nepoliticos, cu gura plină.

Era minutul 20 de la startul demersului meu telefonic, iar o voce masculină mi-a ascultat durerea. N-a știut ce să-mi răspundă, m-a pus în așteptare pentru a se consulta cu colegii și m-a rugat să nu închid. Cum naiba să închid după ce 20 de minute am ascultat continuu aceeași melodie? După 3-4 minute, omul, profesionist din cale afară, mi-a spus că a fost consemnată solicitarea mea și că voi fi contactat în cel mai scurt timp. Am stat cu telefonul în apelare 24 de minute, timp în care n-am aflat nimic. Mai era un meci, tot pe Dolce, de la ora 19:00! Mi-am zis că până atunci se rezolvă. Aveau numărul meu, m-au și întrebat dacă mă pot suna pe numărul respectiv. I-am pus cruce și acestuia! Noroc cu o altă televiziune pentru că am putut să văd și eu ultimul joc al zilei! Dar urma o nouă zi. Iar Dolce cu două meciuri, iar telefoane!

Au trecut 24 de ore și, previzibil, nu m-a sunat nimeni! Sun eu! Fac o paranteză, ca să intri în eventuala legătură telefonică cu cineva de la Telekom, trebuie să fii un pic dibaci. Dacă n-ai număr de la ei, nu-ți știu CNP-ul și nici codul de abonat, un robot nepoliticos îți închide telefonul. Ce contează că ai sunat tu, pe banii tăi? După câteva încercări, ascult tot, iar același robot te întreabă dacă vrei să devii clientul lor. “Daaa”! Și pune-te apoi pe tastat cifre până ce te anunță că vei intra în legătură cu cineva.

Trebuie să vă mărturisesc că counterul telefonului meu, merge cacofonia pentru că am coborât la nivelul celor de la Telekom, a adunat 46 de minute. Și atunci am închis eu pentru că mi-au scos și melodia la un moment dat și am realizat penibilul situației. Primul dialog l-am avut cu cei de la Departamentul Tehnic. Omul mi-a spus, strângând din măsele, că platforma lor a primit de curând un update și că nu merge la MacBook-ul meu!!! Este compatibil doar pentru cei care au Windows!!! L-am întrebat cum comentează faptul că atunci când mi-am alimentat portofelul electronic, cu o zi înainte, cu cei 3,19 euro, împielițatul ăsta de laptop al meu a fost compatibil cu Telekomul lor, care mi-a acceptat bănuții. Am cerut explicații, așa că m-a pasat la “Comercial”. Din nou melodia care pentru mine e un hit, n-am ascultat în viața mea un cântecel de atâtea ori. Răspunde cineva și acolo, dar cică n-am nimerit unde trebuie, așa că m-a pus din nou în așteptare către un alt departament. Nu l-am reținut, dar nici nu mai contează. N-am mai apucat să vorbesc cu nimeni. Pe la minutul 46, a murit și melodia.

Eu n-am murit. Dar m-am enervat grav când am înțeles că cineva își bate joc de mine. Și nici nu-mi vreau bănuții înapoi. Vreau doar să atenționez, o voi face în mai multe feluri în perioada următoare, cum își ignoră Telekom clienții săi, lăudându-se pe site-ul lor că serviciul este compatibil cu orice platformă și de pe orice device. Din păcate, sunteți compatibili cu nesimțirea, minciuna și ignoranța, Telekom TV.

3 Comments on this Post

 1. Salut,
  nu cred ca e vorba de compatibilitate cu iOS. Am patit ceva similar pe MS Win. Captura din postul tau e de pe laptop-ul tau? Ai in dreapta sus “continue blocking” si “Allow”. Daca nu dai “Allow”, pluginul nu porneste. Am impresia ca au schimbat ceva pe site (pluginul se deschide acum printr-un pop-up ), pt ca si eu am instalat ca boul de 10 ori plugin-ul, pana mi-am dat seama ca e blocat de pop-up blockerul din firefox. Si chestia asta nu s-a intamplat pana acum( folosesc TelekomTV de cel putin un an)
  In rest, comentariile tale sunt valide. Suport tehnic zero dupa ce astepti de-ti vine acru la customer care. Au oferte imbecile. As fi scapat de mult de ei, dar n-am alternativa.
  Sper sa te ajute.

  Reply
 2. Valentin Damian

  Multumesc pentru comentariu. N-are legatura cu ce zici tu dintr-un motiv foarte simplu. Acel plugin VeriMatrix ViewRight nu era un fisier dmg ca sa-mi mearga pe Mac. N-aveam ce face

  Reply
 3. Megyes Zoltan

  Nici pe google nu merge

  Reply

Leave a Comment