Share

Starbucks trimite vaci pentru fermierii rwandezi

Pentru micii fermieri din Rwanda, vaca este un element important al unei gospodării, fiind considerată un simbol al bogăției și al statutului social. Se spune că vaca este cel mai bun cadou de nuntă pe care-l poți da în Rwanda.

Aaron Swift este un britanic, manager la o cafenea Starbucks din Manchester. A vizitat pentru prima oară Rwanda acum 4 ani de zile, fiind trimis de cel mai mare lanț de cafenele din lume pentru a căuta parteneri printre fermierii cultivatori de cafea.
Swift a participat la o ceremonie în orașul Kigali. “Am realizat atunci cât de mult înseamnă acest animal domestic pentru rwandezi. O vacă înseamnă pentru ei că pot investi înapoi în familiile lor și comunitățile lor”, a povestit Swift. “Fermierii pot folosi laptele pentru băut și pentru a-l vinde. Gunoiul de grajd ajută la randamentul culturilor, iar animalul este o garanție la bancă pentru un împrumut necesar cumpărării de materiale agricole”.
Britanicul s-a întors la el acasă, însă gândul i-a rămas la fermierii aflați la 4.000 de mile distanță. A cerut ajutorul șefilor de la Starbucks pentru ca aceștia să accepte să organizeze donații în cadrul lanțului de cafenele. În primul an, a strâns cu ajutorul stațiilor Starbucks din nord-vestul Marii Britanii echivalentul a 11 vaci. Încurajat de rezultate, campania “Trimite o vacă în Rwanda” s-a extins, astfel că mai mult de 700 de magazine din tot Regatul au ajutat la strângerea de fonduri, suma totală obținută fiind de aproximativ 40.000 de lire sterline.
Vestea s-a răspândit repede, oamenii de la Starbucks hotărând ca această campanie să nu se oprească niciodată, să funcționeze zi de zi. “Vrem să devină un obicei la Starbucks pentru că trebuie să salvăm vieți nu pentru o zi sau pentru o săptămână, ci pentru totdeauna”. Modelul a fost preluat și de un grup de parteneri Starbucks din Germania, care a început să folosească aceeași metodă pentru a-i ajuta pe fermierii din Rwanda.

Leave a Comment