Share
Set de cercei, vândut cu 57 milioane de euro la licitație

Set de cercei, vândut cu 57 milioane de euro la licitație

Doi cercei, unul având o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, consideraţi „cel mai important set de cercei vânduţi vreodată la licitaţie”, au fost vânduţi marţi seară la Geneva cu preţul de 57 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s.

Cele două pietre au fost oferite într-un set de cercei deoarece la origine erau montate în aceeaşi bijuterie. Diamantele au fost achiziționate de către un colecționar din Asia.

Cercelul cu diamant albastru, „Apollo Blue”, estimat între 38 de milioane şi 50 de milioane de dolari (36 – 47 milioane de euro), a fost vândut cu 42,087 milioane de dolari (aproape 38 de milioane de euro), inclusiv comisionul, în timp ce diamantul roz, „Artemis Pink”, estimat între 12,5 -18 milioane de dolari (12 – 17 milioane de euro), a fost achiziționat cu 15,33 milioane de dolari (13,82 milioane de euro) la încheierea licitaţiei. Un total de 57 milioane de euro pentru „cel mai important set de cercei vânduţi vreodată la licitaţie”.

Certificat „Fancy Vivid Blue” de Institutul american de gemologie (GIA) şi cântărind 14,54 de carate, „Apollo Blue” este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitaţie. Piatra este tăiată şi fasonată în formă de pară. „Artemis Pink”, cântărind 16,00 carate şi certificat „Fancy Intense Pink”, are tot formă de pară şi face set cu “Apollo Blue”.

Potrivit GIA, pietrele fac parte dintre diamantele „cele mai pure chimi”, fapt ce-i conferă, potrivit experţilor, o mare transparenţă optică.

Sotheby’s este o corporație britanică multinațională, având headquarter-ul la New York. Într-o ierarhie a celor mai vechi case de licitații din lume, Sotheby’s ocupă locul al patrulea, aceasta fiind înființată pe data de 11 martie 1744 la Londra! Miliardarul Dan Loeb, care conduce fondul de HEDGING Third Point, este cel mai mare acţionar în Sotheby’s, Marea rivală a celor de la Sotheby’s este Casa Christie’s.

Leave a Comment