Share
Se majorează tarifele de transport pe cablu din Poiana Braşov. Erau „prea ieftine”

Se majorează tarifele de transport pe cablu din Poiana Braşov. Erau „prea ieftine”

Tarifele de acces la transportul pe cablu în Poiana Braşov se vor majora cu 3% în sezonul de iarnă 2016-2017, a hotărât Consiliul local Braşov. Deși acestea rivalizează cu cele din Alpi, dar funcționează pe distanțe mult mai mici, oficialitățile par să fi ajuns la concluzia că avalanșa de turiști din sezonul rece trebuie taxată drastic.

Brașovul deţine, din luna decembrie 2011, când a fost inaugurat noul domeniu schiabil, două instalaţii de transport pe cablu, alte opt instalaţii de transport pe cablu fiind administrate de o societate privată.

Potrivit noilor tarife, o urcare sau coborâre simplă cu telecabina va costa în acest sezon 20 de lei, respectiv 10 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, o urcare şi o coborâre cu telecabina vor avea tarif de 35 de lei şi 17 lei pentru copii.

Cartelele cu puncte pentru telecabină, telegondolă, telescaun şi teleschiuri vor costa între 30 de lei o cartelă cu şase puncte pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, 550 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte, iar pentru copii 290 de lei. O cartelă cu 10 puncte va costa 40 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii, iar cea de 20 de puncte, 75 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii.

În ceea ce priveşte abonamentele la transportul pe cablu acestea sunt pe ore şi pe zile. De la ora 11:00, preţul unui abonament este de 110 lei pentru adulţi şi 65 de lei pentru copii, de la ora 13:00, 80 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii, iar de la ora 14:00, 60 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii.

Toate cele trei tipuri de abonamente au o valabilitate de patru ore de la momentul cumpărării. De asemenea, există abonamente cu valabilitate de o zi, două zile, trei zile, patru zile, cinci zile, şase zile şi 10 zile din sezon. Preţul este de 145 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii la cele pentru o zi, şi 1.000 de lei pentru adulţi, respectiv 600 de lei pentru copii, abonamentele pentru 10 zile.

poiana-brasov2

Tarifele la transportul pe cablu în Poiana Braşov nu au mai fost majorate în ultimele două sezoane. Costurile cu producerea zăpezii artificiale, exploatarea şi întreţinerea echipamentelor şi a instalaţiilor, o tendinţă de creştere a preţului la carburanţi, menţinerea la un nivel cât de cât stabil a cursului de schimb, indicele preţului de consum (indicele de inflaţie), precum şi veniturile ce urmează a se realiza raportat la un număr estimat de turişti, au fost luate în calcul pentru stabilirea tarifelor.

În sezonul trecut peste 1,3 milioane de turişti au trecut pe la turnicheţii mijloacelor de transport pe cablu din staţiune.

Leave a Comment