Share

Scuze multe și explicații puține de la Samsung pentru focoasele Galaxy Note 7

Compania coreeană a organizat la Seul o conferință de presă în care a comunicat care au fost cauzele pentru care smartphone-urile au fost scoase definitiv după piață după ce deveniseră adevărate cocktailuri Molotov

Samsung a venit cu un filmuleț în care a arătat pe repede înainte care au fost motivele dezastrului numit Galaxy Note 7. Fără să insiste prea mult pe aceste detalii, total neplăcute pentru asiatici, coreenii și-au cerut scuze tuturor pentru incidentele cu smartphone-ul lansat anul trecut în vară și retras după câteva luni: clienților de Note 7, operatorilor de telefonie mobilă, partenerilor de vânzare și distribuție.

Investigațiile au fost minuțioase, iar Samsung promite că nu se va mai întâmpla. Au mai promis odată, atunci când după ce-au luat foc primele smartphone-uri au spus că au remediat problema, însă telefoanele Galaxy Note 7 au fost în continuare adevărate cocktailuiri Molotov. Anodul și catodul nu s-au înțeles și au pus-o de o răscoală. Imediat, asiaticii au revenit, grăbindu-se să anunțe că au schimbat furnizorul de baterii și că totul e rezolvat, iar clienții se pot duce la magazine să-și înlocuiască telefonul cu unul nou. Numai că anodul și catodul bateriilor noului furnizor n-au pus batista pe țambal și s-au încins din nou. Atât de tare încât iar fost nevoie de pompieri.

Acum totul e în regulă spune Samsung după ce a implementat atât o gamă de procese privind calitatea și siguranța produselor, în special a bateriilor, focarele lui Galaxy Note 7, pentru care s-au luat măsuri suplimentare de siguranță.

Uite cum coreenii au ajuns să sufle acum și în iaurt, implicând în ancheta lor și organizații independente din industrie pentru a recâștiga încrederea clienților, deveniți circumspecți după cele petrecute. Compania a declarat că va merge în continuare pe inovație. Are adversari redutabili, Apple și Huawei, însă Samsung e lider la vânzări . O altă eroare ar putea fi de această dată catastrofală. După ce a produs 3 miloane de unități și a retras 96% dintre ele, vrea să uite cât mai repede această poveste. Să fie ca un vis, însă dacă zbori cu avionul, orice companie amintește călătorilor săi de obiectul non grata Samsung Galaxy Note 7, interzis în stare de funcționare la bordul avioanelor.

Leave a Comment