Share
Săptămâna modei de la New York, deschisă de colecția Tom Ford

Săptămâna modei de la New York, deschisă de colecția Tom Ford

Designerul american Tom Ford a deschis miercuri seară săptămâna modei de la New York cu o prezentare „glam” a unei colecţii vestimentare în care au abundat epoleţii, paietele şi fustele mini, considerată un veritabil omagiu adus anilor `90.

Privată de prezentările unor branduri notabile, mai ales cele ale caselor Tommy Hilfinger, Altuzarra, Rodarte şi Thom Browne, Săptămâna Modei de la New York avea cu adevărat nevoie de prezenţa lui Tom Ford.
După Londra şi, apoi, Los Angeles, celebrul creator de modă texan a ales să îşi prezinte colecţiile pentru sezoanele viitoare la New York.
La prezentarea casei sale, organizată miercuri în Armory, o fostă clădire militară, au asistat numeroase vedete, precum actriţa Julianne Moore, starleta de reality-show Kim Kardashian, cântăreaţa Chaka Khan şi jucătorul de baschet Russell Westbrook.
Designerul american a prezentat o colecţie inspirată din anii 1990, perioadă marcată de ascensiunea lui în cadrul casei Gucci, sub privirile a două top-modele emblematice din acea epocă: Cindy Crawford şi Helena Christensen.
Deşi s-a declarat orientat spre viitor, Tom Ford a explicat pentru site-ul The Business of Fashion că doreşte să se înscrie într-o “renaştere” a anilor 1990, pe care a observat-o în societatea actuală.
Noua colecţie a inclus creaţii vestimentare care, adeseori, absorb lumina sau o reflectă, prin ţesături reflectorizante sau cu ajutorul paietelor. Alte articole au atras privirile spectatorilor prin culorile lor aprinse.
Noile creaţii imaginate de Tom Ford propun o siluetă feminină bine desenată, cu numeroşi epoleţi, veste cambrate, rochii şi fuste foarte scurte, asortate cu pantofi cu tocuri ameţitor de înalte.
Gigi Hadid şi Kendall Jenner, două vedete din generaţia actuală de manechine, au prezentat rochii mulate, decorate cu motive plisate şi mâneci strălucitoare.
Tom Ford s-a amuzat combinând ţesăturile şi materialele, care au variat de la piele şi la denim – din care a realizat şi un model de sutien.
Prezentarea colecţiei lui Tom Ford, primul eveniment major din cadrul New York Fashion Week, s-a încheiat cu o petrecere, în spiritul marilor show-uri din ultimii ani, cu muzică, dans şi hamburgeri serviţi de băieţi tineri cu torsul gol şi în pantaloni scurţi.

Leave a Comment