Share
Samsung a lansat noile televizoare QLED

Samsung a lansat noile televizoare QLED

QLED este primul televizor din lume care reproduce integral densitatea culorilor, datorită tehnologiei avansate Quantum Dot. Noua gamă de televizoare QLED – Q9, Q8 și Q7, a fost prezentată la Las Vegas, cu ocazia CES 2017

Studiile celor de la Samsung au dus la apariția televizoarelor QLED, o evoluție necesară având în vedere că imaginea de calitate este prioritară, iar diagonala medie pentru televizoare este în continuă creștere.

„Anul 2017 va marca o schimbare de paradigmă în industria de ecrane, reprezentând punctul de trecere în era QLED. Odată cu apariția noilor modele, oferim cele mai realiste imagini de până acum, redefinind valorile fundamentale ale televizorului”, a declarat HyunSuk Kim, președintele diviziei Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics.

Fără să vă obosim prea tare cu detalii tehnice trebuie punctat faptul că noua serie de televizoare oferă o performanță îmbunătățită a culorilor, acoperind cu precizie spectrul de culoare DCI-P3. Altfel spus, în premieră pentru Samsung, QLED-urile pot să redea toate culorile, indiferent de luminozitatea ecranului – chiar și cele mai vizibile diferențe putând fi observate în intervalul de luminozitate maximă pentru QLED – între 1.500 și 2.000 de niți. 

Samsung ne-a explicat că densitatea de culoare reprezintă culoarea ce poate fi redată la diferite niveluri de luminozitate. De exemplu, o frunză poate fi percepută în culori diferite, de la verde gălbui la turcoaz, în funcție de luminozitatea ecranului, iar QLED poate sesiza chiar și diferențe subtile de culori, generate de luminozitate. De “vină” ar fi adoptarea unui nou material pentru nano particulele Quantum Dot. Acestea permit televizoarelor să redea cel mai pur negru și detalii bogate de culoare, indiferent de cât de întunecată este scena sau ambientul.

Problema cablurilor a fost rezolvată

QLED include un singur cablu transparent prin care toate dispozitivele compatibile se pot conecta la televizor. Acesta vine alături de suportul de perete care permite instalarea rapidă și ușoară a televizorului fără să existe spații între acesta și perete. Cei care nu-și doresc televizorul suspendat, Samsung oferă două stative ce pun în valoare produsul: unul transpune televizorul într-un șevalet, iar cel de-al doilea intr-o sculptură.

Telecomanda inteligentă

Samsung se concentrează pe îmbunătățirea continuă a avantajelor Smart TV, drept pentru care le facilitează utilizatorilor un acces unic și simplu, indiferent de locaţie. Cu telecomanda Samsung Smart, utilizatorii pot controla cu aceasta toate dispozitivele conectate la televizor.

Leave a Comment