Share

Rolex, vedetă de film. În 60 de secunde!

Marlon Brando, Harrison Ford, Paul Newman sau Al Pacino sunt doar câțiva dintre marii actori care au purtat în timpul filmărilor ceasuri produse de Rolex. La ediția din acest an a premiilor Oscar, compania fondată în 1905 de Hans Wilsdorf a dezvăluit imagini unice.

Cu ocazia premiilor Oscar din acest an, Rolex a devenit sponsor al evenimentului, iar colaborarea dintre aceste două entități care au marcat istoria s-a concretizat, într-o primă fază printr-un videoclip care relevă atracția vedetelor de la Hollywood pentru ceasurile de lux produse de compania elvețiană.

Pe ecrane gigant au fost proiectate cu acestă ocazie imagini din filme celebre în care actori la fel de celebri precum Marlon Brando, Harrison Ford, Paul Newman sau Al Pacino au pus în lumină ceasurile companiei de lux elvețiene, purtate în timpul filmărilor. Este interesant de menționat că marea majoritate a celor prezenți în succesiunea de imagini memorabile nu aveau la vremea respectivă relații comerciale, ci erau simpli clienți ai mărcii.

Inititulat „Celebrating Cinema”, filmulețul prezentat de marea casă de ceasuri de lux, este doar încă o dovadă a legăturii directe dintre succes și Rolex. De asemenea, apariția acestui scurt montaj nu este o întâmplare. El subliniază noul parteneriat dintre Rolex și The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Fondatorul Rolex este germanul Hans Wilsdorf, născut în Bavaria în 1881. În 1908 apare primul ceas de mână cu acest nume. De ce Rolex? Pentru că era ușor de pronunțat de către toată lumea și, în plus, cele 5 litere încăpeau lejer pe ecranul ceasului. Doi ani mai târziu, Wilsdorf primea pentru creația sa primul certificat original elvețian acordat unui ceas de mână de către Centrul de evaluare oficială a ceasurilor.

Hans Wilsdorf (1881-1960)

Leave a Comment