Share

Rally Cooking Show la Transilvania Rally 2017

Chef Adi Hădean le-a cerut piloților să gătească “Friptură de Turda cu varză”, un preparat specific Ardealului: cotlet încins în untură încinsă bine, cu foc iute.

În acest weekend se desfășoară “Transilvania Rally 2017, Powered by Ford”, etapă ce face parte din Tour European Rally (TER) 2017. Totodată, este cea de-a doua etapă de campionat naţional, dar va fi şi prima etapă a Tour European Rally (TER), recunoscută de Federaţia Internaţională de Automobilism. O premieră pentru Cluj pentru că acest raliu se dispută pe asfalt.

“Ne-am dorit să introducem Clujul în campionatul european şi în cel mondial şi am reuşit, în condițțile în care orașul nostru a devenit gazda celor mai importante evenimente sportive din România, iar motorsportul trebuia să fie la înălţime. A fost un vis al Napoca Rally Academy”, a declarat Marco Tempestini, fondatorul Academiei și cel care a organizat Transilvania Rally 2017

Joi seară, cele 85 de echipaje concurente au fost prezentate spectatorilor adunați pe esplanada ce înconjoară stadionul Cluj Arena.

Înaintea evenimentului, Asociatia Meșterilor Populari din Cluj au făcut o demonstrație cum unul dintre cele mai vechi meșteșuguri românești, olăritul, poate deveni o artă. Trupa rock de copii “Mignions” a întreținut atmosfera, apoi a venit rândul lui Adrian Lungu, un recordman al României, pentru o demonstrație de flotări.

Evenimentul culinar “Rally Cooking Show” a fost o provocare pentru cele 4 echipe de piloți, care au gătit împreună cu Chef Adrian Hadean. “«Friptură de Turda cu varză» este ceva specific zonei Ardealului. Este o legendă. Cotlet cu șoric cu tot, crestat și fript în untură încinsă bine, pe foc iute. Lipită apoi de pită țărănească și murături, eventual și de cartofi”, a fost descrierea lui Adi Hădean. Chef-ul a ales farfuria pregătită de echipa piloților formată din Simone Tempestini, Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan.

Leave a Comment