Share

Primii pantofi Adidas Futurecraft 4D

Talpa este realizată cu ajutorul luminii și oxigenului prin Digital Light Synthesis, o tehnologie Carbon. Compania germană de echipament sportiv a anunțat că până la sfârșitul anului viitor se vor produce 100.000 de perechi.

Adidas încearcă noi tehnologii pentru a-i ajuta pe sportivi, iar talpa Futurecraft 4D este rezultatul a 17 ani de cercetare a alergării, eliminând astfel prototipurile tradiționale (matrița) printr-un proces digital inovator de creare a pantofilor, fară să altereze calitatea.

“Cu Digital Light Synthesis, depășim limitările trecutului, și ne aventurăm într-o nouă eră a proiectării și fabricării de produse, posibilă datorită datelor culese de la atleți și a proceselor agile de fabricație. Prin trasarea acestui nou curs pentru industria noastră, dăm frâu liber creativității – transformăm nu doar ceea ce facem, ci și cum o facem”, a declarat Eric Liedtke, adidas Group Executive Board Member Responsible For Global Brands.

Digital Light Synthesis este un proces tehnologic revoluționar, dezvoltat de Carbon, care folosește proiecția digitală a luminii, optică permeabilă la oxigen și rășini lichide programabile pentru a genera produse polimerice durabile și de înaltă performanță. Futurecraft 4D reprezintă prima utilizare de către adidas a Digital Light Synthesis. În comparație cu orice tehnologie de fabricație tradițională, Digital Light Synthesis permite adidas să abordeze cu precizie nevoile fiecărui atlet în ceea ce privește mișcarea, amortizarea, stabilitatea și confortul integrate într-un singur element.

Platforma unică Carbon utilizează rășini programabile, compania germană de echipament sportiv declarând că Futurecraft 4D oferă performanțe de neegalat în ceea ce privește durabilitatea materialului și capacitatea de reacție elastică.

Digital Light Synthesis a fost creată de Carbon, o companie din Silicon Valley care are ca activitate crearea de produse revoluționare prin utilizarea de hardware, software și știința moleculară. Această nouă interpretare a procesului de fabricație permite designerilor, oamenilor de știință și inginerilor de sport din echipa adidas să transpună cele mai complicate modele din imaginația lor în realitate. Mai important, depăsește limitările metodelor alternative de producție (exemplu: imprimarea 3D), acestea fiind: viteza redusă de producție, calitate inferioară a suprafețelor și restricțiile legate de culoare și material.

1 Comment on this Post

  1. Wow, arata bine! E interesant cum pe vremuri era ciudat sa porti pantofi sport la aproape orice tip de tinuta, iar acum asta este trendul. par foarte comfortabili adidasii acestia, i-as cumpara!

    Reply

Leave a Comment