Share
Primele imagini oficiale cu Dacia Duster înaintea debutului de la Frankfurt Motor Show

Primele imagini oficiale cu Dacia Duster înaintea debutului de la Frankfurt Motor Show

Dacia face un nou pas major în procesul de înnoire a gamei sale, odată cu prezentarea noului Duster, un SUV cu design modern și atrăgător. Începută în 2010, povestea de succes a celui mai vândut model Dacia continuă cu un nou capitol.

Marea noutate a standului Dacia din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt o va reprezenta noul Duster. Un model care își propune să confirme și să consolideze succesul înregistrat de actuala generație a SUV-ului Dacia, comercializată în peste un million de exemplare în ultimii șapte ani.

Conform oficialilor mărcii, noul Duster nu se mulțumește să reinterpreteze codurile estetice ale predecesorului său. Liniile designului exterior evocă robustețe și siguranță, trăsături specifice unui adevărat SUV, pregătit să abordeze cele mai dificile trasee offroad. Caracterul afirmat al modelului este accentuat de noua nuanță de caroserie, Orange Atacama.

Dacia Duster – Laurens VAN DEN ACKER

Partea frontală se remarcă prin calandrul specific, încadrat de blocuri optice ample care accentuează lățimea percepută a vehiculului, o nouă semnătură luminoasă care integrează un ansamblu LED repartizat în trei segmente, capota reliefată care degajă o puternică impresie de robustețe, scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale. Dincolo de rolul practic, acest element de protecție, de culoare crom satinat, subliniază estetica de off-roader veritabil.

Din profil, Noul Duster prezintă flancuri pronunțate care consolidează impresia de robustețe, un parbriz poziționat cu 100 mm. mai în față și mai înclinat în comparație cu cel al modelului actual, fapt care sporește senzația de spațiu disponibil la interior, bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului, jante din aliaj de 17 inci și pasaje ale roților puternic evazate, ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale.

Partea din spate se remarcă prin bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate, blocurile optice amplasate în extremitățile caroseriei, încadrând un hayon marcat de linii orizontale. Ansamblul accentuează impresia de stabilitate a vehiculului. Tot în partea din spate se observă semnătura luminoasă Dacia – cu 4 carouri de culoare roșie – adaptată noului model și scutul de protecție spate, de culoare crom satinat, de dimensiuni mai mari față de cel prezent pe actuala generație.

Cei de la Dacia menționează și că noul Duster oferă un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, cu materiale de calitate. La toate acestea se adaugă o serie de echipamente noi, care vor putea fi descoperite în detaliu începând din 12 septembrie.

Noul Duster va fi prezentat oficial la Salonul de la Frankfurt în cadrul conferinței de presă care va fi organizată la standul Dacia și care va fi susținută de Jean-Christophe Kugler, Director de Operațiuni al Regiunii Europa, Groupe Renault.

Leave a Comment