Share

Opel aruncă în lupta cu VW Passat, Ford Mondeo și Skoda Superb un Insignia rebotezat

Au trecut opt ani de când Opel Insignia a înlocuit Vectra, iar rezultatele noului model au ajutat compania europeană Adam Opel, deținută de americanii de la General Motors, să treacă peste perioada dificilă din anii de criză. Acum, după ce Insignia și-a îndeplinit rolul de navă amiral a flotei Opel, germanii au în plan înlocuirea vehiculului cu unul mai mare, mai spațios și mai elegant, caracteristici obligatorii ale modelelor din clasa medie.

Conform lui Karl-Thomas Neuman, șeful Adam Opel, viitorul concurent pentru Volkswagen Passat, Ford Mondeo și Skoda Superb va purta numele Insignia Grand Sport pentru a reflecta cât mai exact eleganța și sportivitatea modelului. Mașina are la bază a doua generație a platformei Epsilon a grupului General Motors, cunoscută și ca E2, aceeași care este utilizată pentru Chevrolet Malibu și Buick Regal.  În ciuda creșterii dimensiunilor – ampatamentul majorat cu 90 mm, iar lungimea totală cu 55 mm – viitorul Opel Insignia Grand Sport va fi cu 175 de kilograme mai ușor decât actualul model.

opel-insignia-2

A doua generație Insignia va fi prezentată publicului la expoziția auto de la Geneva din primăvara anului viitor și va fi comercializată din luna mai. În acest moment, Opel Insignia se află pe poziția a treia în clasamentul european al clasei medii, după Volkswagen Passat și Skoda Superb, dar înaintea unor modele precum Ford Mondeo, Peugeot 508, Toyoya Avensis sau Mazda6. În prima jumătate a acestui an, vânzările din acest segment s-au majorat cu 5,5% până la 347.841 de unități.

Opel Insignia a fost lansată în iulie 2008, cu ocazia Salonului Auto de la Londra, moment în care s-a încetat producția pentru modelele Vectra și Signum (varianta break). Prima generație a fost înlocuită 5 ani mai târziu, cu faza a doua a modelului (facelift).

Leave a Comment