Share
NY Fashion Week: Desigual mizează pe diversitate, Calvin Klein elogiază lumea filmului

NY Fashion Week: Desigual mizează pe diversitate, Calvin Klein elogiază lumea filmului

Diversitatea culturală la casa de modă spaniolă Desigual şi reprezentarea antagonică a Hollywood-ului la Calvin Klein au dominat prima zi a Săptămânii Modei de la New York, unde cele mai importante firme îşi vor prezenta propunerile pentru Primăvară/Vară 2018.

Desigual s-a întors în „Big Apple” cu o colecţie dominată de influenţe culturale din întreaga lume care a beneficiat de inspiraţia noului său director de creaţie, designerul grafic şi fotograful Jean-Paul Goude.

Asia, mai concret Japonia, au fost protagonistele unui show spectaculos în care 40 de dansatoare şi zeci de manechine au defilat pe podium unduindu-se în ritmuri eclectice îmbrăcate în ţinute originale şi multicolore. Colecţia intitulată „Unexpected” este o odă adusă conceptului că toţi indivizii sunt unici şi unei societăţi bogate în diversitate, a spus stilistul.

Modelele au fost inspirate din junglă, nu doar cea exotică, ci şi cea urbană şi psihedelică, astfel încât ţinutele au fost bogate în imprimeuri florale, precum pantalonii şi jachetele din jeans îmbogăţite cu detalii.

Bluzele şi pantalonii stil kimono, fustele vaporoase de vară cu deschizături laterale şi mai ales cămăşile stil marinar au fost foarte prezente în show-ul casei Desigual.

Au ieşit în evidenţă pe podium şi machiajul şi coafurile manechinelor, foarte diferite unele de altele, cu flori presărate în păr şi cu un make-up amintind de celebrele geishe japoneze, sau împletituri rastafariene, voluminoase şi senzuale sau cu turbane ample din tul.

La rândul său, Calvin Klein şi-a prezentat colecţia de primăvară 2018 inspirată din lumea filmului, mai concret de la Hollywood, atât în portretizările visului amercan cât şi în cele mai cumplite nopţi de coşmar.

Raf Simons, directorul de creaţie al prestigioasei case de modă americane de peste un an s-a inspirat pentru modelele sale din estetica filmelor de la Hollywood, îmbinând genul horror cu naivitatea producţiilor soap-opera.

Au defilat ţinute ample din plastic, cauciuc sau materiale uzate, zdrenţuite sau pătate din filmele horror alături de ţinute de o croială dreaptă şi clasică din materiale preţioase, precum satinul strălucitor sau în nuanţe de roz, roşu, albastru, în alb sau negru purtate cu cizme stil cowboy.

“Este vorba de genul horror american şi de frumuseţea americană. Moda încearcă să ascundă oroarea şi să accepte doar frumuseţea”, a asigurat Simons într-un comunicat. Colecţia este o celebrare a acestui concept, o celebrare a vieţii americane”, a adăugat el.

Un loc special l-au avut celebrele pompoane ale majoretelor americane, protagonistele atâtor filme de la Hollywood, şi din care Simons s-a inspirat pentru crearea de genţi sau haine.

A fost un element care a servit şi la decorurile scenei: artista Sterling Ruby a atârnat pompoane uriaşe de tavan, care au alternat cu topoarele sau cu alte simboluri ale filmelor horror.

La show-ul lui Calvin Klein, în cadrul căruia a defilat şi Kaia Gerber, fiica celebrei Cindy Crawford, au asistat numeroase vedete precum actriţa Lupita Nyong’o, actorul Jake Gyllenhaal, comicul Trevor Noah, manechinele Karlie Kloss şi Carolyn Murphy sau Paris Jackson.

Leave a Comment