Share

Montagnes russes pentru inimi tari la Ferrari World Abu Dhabi

Tocmai ce s-a inaugurat la Ferrari World Abu Dhabi un montagnes russes pentru cei care doresc senzații gravitaționale extreme. 135 de secunde sunt necesare pentru a parcurge traseul de 1,5 kilometri. Se ating viteze de 120 km/h!

“Flying Aces” se numește noul montagnes russes inaugurat la Ferrari World Abu Dhabi. Are cea mai înaltă buclă dintre toate circuitele de acest fel care există în momentul de față, 52 de metri, iar înclinațiile ajung până la 51 de grade. Nu degeaba l-au numit “Așii zburători” pentru că dacă n-ar fi acele șine pe care rulează mașinuțele, te-ai putea întâlni cu ceva avioane în traiectoria ta.

Evenimentul de lansare de la Abu Dhabi a fost unul tematic și exclusivist. Doar 100 de persoane au fost invitate la show-ul în care un Ferrari California T s-a luat la întrecere de-a lungul lui Yas Island cu un avion biplan, adică cu câte două perechi de aripi de fiecare parte. Mașina a fost pilotată de Jean Eric Vergne. Cursa a cîștigat-o pilotul de Formula 1. Apoi, cele 100 de persoane, invitate pe sprânceană de către arabi, au avut parte de o demonstrație a biplan-ului – un avion ușor, cu abilități acrobatice – care a efectuat loopinguri și toate celelalte.

Ferrari California T vs Pitts Special S-2S

Prin prezența avionului la evenimentul de lansare, cei de la Ferrari World Abu Dhabi au dorit să aducă aminte de celebrul pilot de vânătoare din timpul primului război mondial Francesco Baracca, cel care folosea un avion biplan, XII Spad, și care avea desenat pe fuzelaj un “căluț cabrat”. De altfel, de acolo a început povestea lui Enzo Ferrari cu al său “căluț cabrat” de pe emblema mașinilor.

După ce Francesco Baracca moare la datorie în 1918, cinci ani mai tîrziu, părinții pilotului, Enrico, un om de afaceri, și soția sa, contesa Paolina, îl invită la ei acasă pe Enzo Ferrari și-i propun acestuia să ducă mai departe povestea “căluțului cabrat”, fiind convinși că acesta îi va purta noroc. Enzo Ferrari era atunci pilot de curse, iar în 1929 a fost fondatorul echipei Scuderia Ferrari. Producția mașinilor Ferrari a început în 1947.

Ferrari California T

  • Greutate: 1.625 kg
  • Putere: 552 CP/7.500 rpm
  • Viteză maximă: 317 km/h
  • 0-100 km/h: 3,5s

Pitts Special S-2S

  • Greutate: 495 kg
  • Anvergura aripilor: 20 de picioare
  • Putere: 260 CP/2.700 rpm
  • Viteza maximă: 176 de noduri

Leave a Comment