Share
MacBook Pro, ultima fiță lansată de Apple, n-are mufă USB!

MacBook Pro, ultima fiță lansată de Apple, n-are mufă USB!

Apple stă prost la vânzări în 2016, cifrele fiind mai mici în comparație cu anul trecut. După iPhone 7 și noile Apple Watch, americanii au mai aruncat ceva important pe piață: MacBook Pro, un laptop înfiorător de scump, dar care a renunțat la USB-ul clasic.

Apple a arătat în America noile laptopuri MacBook Pro 2016, în versiuni de 13 și, respectiv, 15 inch. Deocamdată știm prețurile de acolo, 1.499 de dolari pentru cel mic și 2.399 de dolari pentru cel mare. Scump domne’, scump! Păi hai să facem un calcul pentru România. Transformi totul în euro și mai adaugi și TVA-ul de rigoare. Vârful de gamă ajunge la 110 milioane de leuți vechi. Dar are Touch Bar, marea noutate și fiță a lui MacBook Pro! Au dispărut butoanele Function pentru a face loc unei zone de touch screen OLED, situată în capul tastaturii, și unde îți poți pune aplicațiile macbook-pro_touch-barfavorite, inclusiv emoticoane.Trebuie însă să ai degete subțiri și să duci cu cardul către versiunile de top pentru asemenea delicatesă.

O veste proastă! Nu mai există USB-ul clasic!!! Adică adio Memory Stick! Păi dacă dai atâția bani, de ce să nu mai cumperi și un cablu separat USB-C to Lightning? Tot la Apple se găsește, 25 de dolari. Cardul SD a primit și el interzis pe noile laptop-uri MacBook Pro. Vrei să-ți pozele? Problemă. Doar cu wireless.

Patru versiuni de MacBook Pro au fost lansate:  două cu ecrane de 13 inch şi două cu display-uri de 15 inch. Bineînțeles “cele mai tari MacBok-uri Pro care au fost vreodată”, așa cum ne-a obișnuit să ne spună în ultimul timp Tim Cook, boss-ul Apple. OK, am înțeles. Sunt mai subţiri (14.9 mm în cazul versiunii de 13 inch şi 15.5 mm pentru cea de 15 inch). Track Pad-ul este imens, tastatura „butterfly” este la cea de-a doua generație. Display-urile vin cu ecrane Retina și sunt cu 67% mai luminoase şi au cu 25% mai multe culori decât versiunile actuale.

Vrei un hard mai tare față de cel standard de 256 GB? Nu-i problemă, Apple dublează, dar mai trebuie să scoți încă 400 de dolari sau euro, astfel că MacBook-ul Pro cel mai puternic ajunge la 2.799 de dolari. Da, dar ești safe apoi datorită funcției Touch ID, integrat în butonul de power, cu care te loghezi pe bază de amprentă.

  • 25 de ani au trecut de la apariția primului laptop Mac

gama-macbook-pro

Leave a Comment