Share
Italia, destinația preferată a românilor în 2016

Italia, destinația preferată a românilor în 2016

Conform Wizz Tours, trei orașe din Peninsulă, Roma, Veneția și Milano, au fost în topul românilor anul trecut, indiferent dacă a fost vorba de city-break-uri sau vacanțe.

Italia şi Roma i-au atras cel cel mai tare pe români în 2016. Din totalul rezervărilor realizate prin Wizz Tours, Peninsula a reprezentat 40%, iar jumătate din acest procent, 20%, s-a înregistrat pentru Roma. A urmat Veneţia (7%) și Milano (4,3%).

45% dintre turiştii români au preferat hotelurile de 3 stele din Italia, iar pentru cele de 4 stele au optat 35% dintre ei. La cele două poluri, doar 10% dintre turiști au mers pe hoteluri de 2 stele, în timp ce 4% au fost cu dare de mână pentru a se caza la 5 stele. În ceea ce privește durata vacanţei, media este de 3,45 de nopţi pentru toate rezervările din Italia. Cele mai căutate regiuni au fost Sicilia, Sardinia şi Bari pentru că acolo se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Pe români nu i-a mau interesat și alte locuri din Peninsulă, iar rezervările au depăşit această medie.

Perioada preferată de români pentru a merge în străinătate, indiferent de destinaţie, a fost din august şi până în noiembrie. Destinația Roma n-a ținut cont de anotimp, fiind vizitată chiar şi în lunile de început de an, februarie şi martie. Veneția a fost ocolită de turiștii din România în luna august, dat fiind faptul că atunci orașul este în plin sezon turistic, iar prețurile sunt pe măsură.

Românii sunt calculați și obişnuiesc să îşi rezerve excursiile de tip city – break cu 46 de zile înainte de data plecării. Motivul? Cumpărarea de bilete de avion mai ieftine. Procurarea de bilete în avans pentru vizite la muzee sau pentru alte evenimente culturale nu este încă un serviciu popular printre turiştii de la noi. 🙂

Oferta celor de la Wizz Tours pentru Italia este bogată și include 14 destinaţii şi aproximativ 6.000 de locuri de cazare de la hoteluri de 5 stele şi până la apartamente pentru buget redus. Ultima destinație adăugată este Lamezia Terme.

Leave a Comment