Share
Formula 1 spune adio Malaeziei

Formula 1 spune adio Malaeziei

Malaezia a confirmat că nu va mai găzdui un Mare Premiu de Formula 1, cu începere de anul viitor, din cauza încasărilor tot mai mici.

Ministrul malaezian al turismului afirmase în luna noiembrie că această ţară nu va mai găzdui cursa de Formula 1 după încheierea actualului contract, care expiră în 2018. „Guvernul a decis să pună punct contractului de găzduire a cursei de Formula 1 începând din 2018, după ce a luat în considerare veniturile tot mai scăzute în comparaţie cu costurile de organizare”, a afirmat prim-ministrul malaezian Najib Razak.

Compania de stat de petrol şi gaze Petronas este sponsorul principal al cursei de la Kuala Lumpur, iar aceasta a fost afectată puternic de recentele căderi de preţ ale petrolului. Totuşi, Petronas va continua să sponsorizeze echipa de Formula 1 Mercedes AMG Petronas, ca parte a strategiei sale de marketing, a precizat Najib.

Marele Premiu al Malaeziei de anul trecut a fost câştigat de australianul Daniel Ricciardo. Ultima cursă de la Kuala Lumpur va avea loc anul acesta, pe 1 octombrie, după ce primul Grand Prix a avut loc pe circuitul de la Sepang în 1999.

Leave a Comment