Share
Ford pregătește viitorul! Livrări la domiciliu cu mașini autonome și drone!

Ford pregătește viitorul! Livrări la domiciliu cu mașini autonome și drone!

Constructorul auto american vrea să introducă conceptul autonom “Autolivery” (“Autolivrare”), dedicat unui “Oraș al Viitorului”. Ford își propune să ajute oamenii ca în viitor să circule mai ușor, răspundzând astfel provocărilor în ceea ce privește mobilitatea în mediul urban, a blocajelor din trafic și a poluării atmosferice.

Ford are în rândurile sale oameni plini de idei. Năstrușnice, geniale, rămâne de văzut, cert este că angajații companiei au venit cu această propunere, conceptul “Autolivery”, la Barcelona. Acolo unde, în fiecare an, are loc în martie regalul tehnologiei și mobilității, Mobile World Congress. Angajații constructorului american auto spun că între vehiculele autonome și drone va exista o colaborare extrem de strânsă pentru a acoperi serviciile de livrări din orașe.

Ford intenționează ca în 2021 să lanseze un vehicul autonom de Nivel 4 conform SAE (Society of Automotive Engineers) care va putea fi utilizat de serviciile de mobilitate precum ride sharing (împărțirea unui vehicul de mai mulți pasageri), ride hailing (comanda unei mașini printr-o aplicație dedicată) sau livrările de colete. Aici intervine drona, fița zburătoare din zilele noastre. În “Orașul Viitorului”, utilitarele autonome pot să transporte rapid și eficient la nivel rutier orice pachet – de la alimente la medicamente, în timp ce dronele au capacitatea de a continua ultima parte a călătoriei pe calea aerului la destinații inaccesibile unei mașini din cauza lipsei locurilor de parcare. 

Cei de la Ford au arătat la Barcelona, cu ajutorul ochelarilor, realitatea virtuală pentru “Autolivery” (“Autolivrare”). Cum ar fi ca o gospodină, aflată în focurile realizării unui meniu special, să realizeze că-i lipsește un ingredient, recomandat în rețetă? Face comanda acelui produs, iar Ford îl livrează la timp. Deschide geamul, iar drona este deja acolo cu produsul în tolbă. Un fel de sania lui Moș Crăciun trasă de reni în varianta modernă :))))

Revenim la lucruri serioase și vă spunem că Ford și-a propus să crească în mod constant oferta de mașini electrice până la punctul în care “curentatele” din gamă vor depăși în viitorii 15 ca număr mașinile alimentate cu benzină.

Leave a Comment