Share
Festivalul DaKino a debutat la CinemaPro cu un film de Oscar. Iată ce mai puteți vedea

Festivalul DaKino a debutat la CinemaPro cu un film de Oscar. Iată ce mai puteți vedea

Aseară a debutat Festivalul Internaţional de Film DaKino. Și nu oricum. La CinemaPro a fost proiectat „Manchester by the Sea” care tocmai a primit două Oscaruri – pentru cel mai bun scenariu original şi pentru cel mai bun actor în rol principal.

Actorul Adrian Titieni, preşedintele juriului, a vorbit la gala de deschidere care a avut loc la CinemaPro din Capitală despre sentimentul de „grijă” pe care îl resimt cinefilii în timpul acestui festival. „Noi, cei din sală, cred că suntem răsfăţaţii. (…) Juriul e în cea mai ingrată situaţie. Încearcă să creeze un soi de competiţie, acolo unde competiţia nu îşi are locul”, a afirmat Adrian Titieni.

Juriul ediţiei cu numărul 26 DaKino este format din criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului „Elvira Popescu”, Boglarka Nagy, actriţa Andreea Vasile şi regizorul Andrei Gruzsniczki.

Printre peliculele care vor fi proiectate la DaKino se numără: „20th Century Women”, în regia lui Mike Mills, nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru cel mai bun scenariu şi la Globurile de Aur 2017 pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun film muzical sau de comedie, „Captain Fantastic”, în regia lui Matt Ross, nominalizat la Oscar, Globurile de Aur şi premiile BAFTA 2017 pentru cel mai bun actor în rol principal, şi „Hidden Figures”, în regia lui Theodore Melfi, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol secundar.

În premieră în România va fi prezentat şi cel mai recent film al regizorului Ang Lee – „Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, care va putea fi văzut sâmbătă la ArCuB.

Prezentat într-o proiecţie unică în România, filmul „Certain Women” le va aduce pe marile pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016.

Printre filmele care vor putea fi văzute la DaKINO 26 se numără şi „I, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach, câştigătorul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2016, şi documentarul nominalizat la Oscar – „Fire at Sea”, în regia lui Gianfranco Rosi.

Festivalul Internaţional de Film DaKino 26 are loc în perioada 1 – 5 martie la Cinema PRO, Cinema Muzeul Ţăranului – Studioul Horia Bernea şi ARCUB. Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

DaKino 26 este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ArCuB.

Leave a Comment