Share
Dybala și Iturbe, gest excepțional pentru oamenii fără adăpost din Italia

Dybala și Iturbe, gest excepțional pentru oamenii fără adăpost din Italia

Cei doi atacanți argentinieni sunt prieteni buni. Dacă Dybala evoluează la campioana Juventus, Iturbe este jucătorul lui Torino, marea rivală a lui Juve. Fotbaliștii, din proprie inițiativă, s-au implicat într-un proiect umanitar, oferind pături oamenilor fără adăpost care trebuie să îndure temperaturi foarte scăzute în aceste zile. Un fan i-a descoperit întâmplător, iar gestul lor a fost aplaudat în Peninsulă

Pablo Dybala (Juventus) și Juan Iturbe (AC Torino) și-au petrecut seara de vineri pe străzile din Torino, împărțind pături și mâncare oamenilor fără adăpost. Italia se confruntă în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, acestea coborând sub minus 10 grade Celsius. N-au vrut publicitate, însă gestul lor a fost descoperit de către un fan al lui Juventus.

Cei doi argentinieni au aflat după rețele de socializare de demersul unui tânăr om de afaceri torinez, care s-a dus la IKEA de unde a cumpărat 50 de pături și pe care le-a împărțit oamenilor străzii. Apoi a făcut următorul apel pe Twitter: “E ger, vreți să ne ajutați?”, a fost îndemnul lui Luca La Mesa. Italienii s-au mobilizat, inclusiv cei de la IKEA, compania suedeză oferind drept donație câteva mii de pături.

Gestul celor doi fotbaliști a fost apreciat de fanii celor două echipe torineze, mai ales că aceștia nu au dorit să-și facă puțină reclamă cu acțiunea lor. Juan Iturbe a fost transferat  la începutul acestui an la Torino, AS Roma oferindu-l sub formă de împrumut cu opțiune de transfer definitiv. Pablo Dybala este la Juventus de doi ani, fiind una dintre vedetele lui Juve, echipa campioană plătind pentru el suma de 32 de milioane de euro celor de la Palermo.

Leave a Comment