Share

Dacia face haz de opționalele inutile ale concurenței VIDEO

Cunoscută pentru conceptul „smart buy”, marca Dacia pare să fi decis că este momentul să ia peste picior concurenții care se întrec în dotarea mașinilor cu echipamente pe cât de pompos denumite, pe atât de inutile.

În Marea Britanie, marca Dacia este promovată la începutul acestui an printr-un clip publicitar amuzant. Mizând pe strictețea cu care sunt alese dotările pentru modelul Sandero, astfel încât prețul acestui model să rămână în limitele conceptului întregii mărci, agenția Publicis – cea care se ocupă cu promovarea întregului grup Renault – a creat un clip care scoate în evidență acest aspect prin comparație cu dotările tot mai extravagante și, de cele mai multe ori, inutile ale unor modele concurente.

„Atunci când unii constructori intră în competiția de a prezenta opțiuni de tot felul (de la cutii inteligente pentru mănuși până la grătare încorporate în portbagaj), Dacia, copilul-problemă al industriei auto, lansează o nouă versiune a modelului Sandero, ieșind din tipare cu o reclamă simplă și amuzantă care mizează pe ideea de «antidotări de prisos». Noul Sandero are tot ce este nevoie și atât. Fără sistem de tuns iarba, cabină UV sau duș integrat. Și asta la un preț foarte competitiv”, menționează oficialii Publicis.

Acest mesaj, atașat clipului, explică – dacă mai era necesar – de ce Dacia Sandero Stepway, care apare în imagini, are în dotare un sistem de tuns iarba din fața casei care „poate fi util, însă am decis ca noul Sandero să aibă o cameră pentru mersul cu spatele. Pentru că aceasta este cu adevărat utilă!” Mai mult chiar, la finalul clipului publicitar, creatorii au și un mesaj arogant: „Dacia Sandero. Nimic de adăugat”.

În urmă cu mai bine de un an, și campania pentru Dacia Duster a stâtnit rumoare grație modificării versurilor melodiei „Another one bites the dust”, celebra melodie a celor de la Queen. În clipul cu pricina, refrenul clamează „Another one drives a Duster”.

Leave a Comment