Share
Barcelona, prima alegere pentru turiștii români

Barcelona, prima alegere pentru turiștii români

Orașul catalan a devenit nu numai o opţiune perfectă de a petrece un city break acolo. Barcelona poate fi şi locul de îmbarcare spre alte destinaţii spectaculoase cum ar fi Costa Brava sau Andorrra.

Conform statisticilor realizate de către Wizz Tours, Barcelona este cea mai căutată destinație din Peninsula Iberică, cu 8% dintre rezervări. Totodată, orașul din Catalunia este cea de-a treia opţiune din totalul tuturor călătoriilor realizate din România. De altfel, tot ceea ce înseamnă Marea Mediterană și stațiunile sale (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol), paradisurile turistice din insulele Canare (Tenerife) sau Insulele Baleare (Palma de Mallorca) sunt și ele la mare căutare pentru că acolo românii se pot bucura de soare, plajă şi nisip tot timpul anului.

„Spania este una dintre preferatele turiştilor din România, în special Barcelona, Valencia, Madrid, Costa Brava sau Tenerife. De altfel, pentru a se putea bucura de minunatele plaje din Mallorca şi Tenerife, cât şi de cele de pe coasta Mării Mediteraneene, Wizz Tours le pune la dispoziţie opţiunea de transfer, un serviciu rapid şi confortabil ce poate fi rezervat nu doar pentru drumurile locale între oraş şi aeroport, ci şi spre hotelurile dorite de pe tot cuprinsul ţării”, a declarat Istvan Csanalosi, director general Wizz Tours.

În Spania, 39% dintre turiştii din România preferă hotelurile de trei stele, 30% pe cele de patru şi doar 20% dintre ei ar alege o cazare de două stele. Procentul celor care preferă cazare de trei stele în Barcelona este puţin mai mare, adică 41%, în timp ce în hotelurile de o categorie superioară (patru stele) se cazează 23% dintre turişti, iar în cele de două stele 25%. Cât priveşte durata sejurului, media pentru Barcelona este de 3,9 zile, iar pentru Spania, în general, de 4,64 de zile.

Leave a Comment