Share

Art Déco Waldorf Astoria, celebrul hotel din New York se închide. Așa au vrut chinezii!

Compania chineză, care a cumpărat în 2014 faimosul hotel din inima Manhattan-ului pentru aproape două miliarde de dolari, a decis ca, începând cu 1 martie, Art Déco Waldorf Astoria să se închidă pentru renovare.

După 86 de ani, Déco Waldorf Astoria din New York, își închide porțile. Așa a hotărât noul proprietar al faimosului hotel de 5 stele. Compania chineză cu sediul la Beijing n-a dorit să ofere prea multe detalii în ceea ce va însemna renovarea acestuia. A precizat că lucrările vor dura minimum doi ani de zile, iar zvonurile spun că o mare parte din Waldorf Astoria va fi transformată în apartamente de lux, cu magazine de lux la parter, iar doar un mic segment să fie în continuare destinată hotelului. Alte voci se tem de faptul că marea sală de bal sau imensul mozaic de la intrare, marca Louis Rigal, vor dispărea pentru totdeauna pentru simplu fapt că interiorul nu a fost listat. Art Déco Waldorf Astoria, figurează din 1993, alături de alte simboluri ale New York-ului, precum Podul Brooklyn sau Empire State Building, pe lista monumentelor emblematice ale metropolei americane. Chinezii spun că fațada va rămâne intactă, iar colaborarea lor cu cei care se ocupă de patrimoniu va fi foarte strânsă.

Marilyn Monroe (1957)

Cert este că proprietarul China Anbang Insurance Group, care a cumpărat Waldorf Astoria pentru fabuloasa sumă de 1,95 miliarde dolari, este obligată contractual ca, timp de 100 ani, fostul deținător (Hilton International Co.) are dreptul de administrare al hotelului construit în stil art deco.

Art Déco Waldorf Astoria s-a inaugurat pe 1 octombrie 1931, iar în decursul timpului multe celebrități au fost găzduite acolo, pe Park Avenue, în inima Manhattan-ului, de la Marilyn Monroe și Grace Kelly până la fostul președinte american Barack Obama, numeroase personalităţi au trecut pragul hotelului Waldorf Astoria, deschis la 1 octombrie 1931 pe Park Avenue, în inima

  • 1.400 de camere a avut până acum Art Déco Waldorf Astoria

Leave a Comment