Share
Adidas a scos primii pantofi ECO de alergare UltraBOOST Uncaged Parley

Adidas a scos primii pantofi ECO de alergare UltraBOOST Uncaged Parley

Pantofii de alergare sunt confecționați din resturile de plastic recuperate din ocean de către organizația de mediu Parley. 7.000 de perechi UltraBOOST Uncaged Parley vor fi produse.

În luna aprilie 2015, Adidas anunța parteneriatul cu organizația de mediu Parley for the Oceans, iar acum Divizia Sport Performance a anunțat în premieră lansarea primelor produse pentru alergare și fotbal: pantofii UltraBOOST Uncaged Parley și tricourile Ocean Plastic, articole realizate din reciclarea sticlelor de plastic din zona Insulelor Maldive.

Partea superioară a lui UltraBOOST Uncaged Parley este confecţionată din material textil alcătuit dintr-un amestec de plastic colectat din ocean (95 %) şi poliester reciclat (5 %). Restul pantofului, adică şireturile, materialul care acoperă călcâiul, țesătura de la călcâi, partea interioară a acestuia şi linia care înconjoară glezna, sunt create tot din materiale reciclate. Adidas și-a propus să creeze până la finalul lui 2017 un milion de perechi UltraBOOST. Noul pantof ECO de alergare va fi disponibil de la jumătatea lunii noiembrie. parley_bayern-mu%cc%88nchen-xabi-alonso-935x1280

Tricourile de fotbal Ocean Plastic au fost deja folosite de către Bayern München, Adidas fiind sponsorul tehnic al echipei din Bundesliga, jucătorii din Bavaria îmbrăcându-le chiar ieri după-amiază, cu ocazia meciului de campionat cu Hoffenheim.

Real Madrid, o altă mare echipă îmbrăcată de către firma germană de echipament sportiv, va folosi tricourile fabricate din plasticul colectat din ocean sâmbătă, 26 noiembrie, pe “Santiago Bernabeu”, în partida cu Sporting Gijón.

“Aceasta reprezintă un alt pas al colaborării dintre adidas si Parley for the Oceans. Noi nu am reușit doar să producem încălțăminte din plastic reciclat din ocean, ci şi să creăm primele tricouri confecţionate în totalitate din materiale colectate din ocean. Vom face un milion de perechi de pantofi în 2017, folosind plasticul Parley Ocean iar scopul nostru final este să eliminăm plasticul nou din lanțul nostru de aprovizionare”, a declarat Eric Liedtke, membru al adidas Group Executive Board responsabil cu Global Brands.

Adidas și-a propus pentru 2017 să recicleze și apoi să reutilizeze cel puțin 11 milioane de sticle recuperate din zonele de coastă de către reţeaua Parley Global Clean-up.

ultraboost-uncaged-parley-pantof-pentru-alergare

 

Leave a Comment